همهی ما دوست داریم در آزمون کنکور موفق شویم و داریم نهایت تلاشمان را در جهت رسیدن به این هدف انجام میدیم.
چیزی که در راه رسیدن به موفقیت بسیار اهمیت دارد، حرکت منظم و پیوسته است. چیزی که تنها با برنامه ریزی مناسب و پایبندی به برنامه به دست میاد.
تجربه ی ما نشان میدهد برنامه ریزی کوتاه مدت هفتگی، مناسب ترین روش برنامه ریزیه.
حالا قدم به قدم باهام همراه باشین تا بیشتر درباره ی برنامه ریزی با هم صحبت کنیم.
حد خودت رو بدون و متناسب با اون برنامه بریز
برای این که برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم، لازمه که ابتدا نسبت به توانایی خودمون آگاه باشیم. به عنوان مثال باید بدونیم که در روز چند ساعت توانایی مطالعه داریم و یا در هر ساعت چند صفحه از درس دینی را میتونیم بخوانیم.
برنامهای که مطابق با توانایی ما نباشه (حجمش کمتر یا بیشتر باشد) برنامهی مناسبی نیست.
اگر حد توانایی خودت رو نمیدونی، کافیه با استفاده از دفتر برنامه ریزی یک یا دو هفته ساعات مطالعهی خودت رو ثبت کن تا به یک تصویر کلی از توانایی خود برسی و مطابق با اون برای آیندهی خودت برنامه بریزی. در هفتههای بعد میتونی این میزان رو کمتر یا بیشتر کنی.
برنامه رو متعادل بچینی
برنامهای مناسبه که در اون تعادل بین ساعات درس و کلاس، بین زمان اختصاص داده شده به مطالعه ، تست زنی و بین میزان مطالعهی دروس عمومی و اختصاصی ، برقرار باشه.
نمیشه با برنامهای که تنها به یکی از جنبههای بالا پرداخته، به موفقیت رسید.
این تعادل برای هر شخصی متفاوته و تو میتونی با ثبت کردن سوابق مطالعاتی خودت در این زمینهها و بررسی میزان تأثیر هر کدوم از این عوامل در موفقیتهای پیشین خودت ، به تعادل مناسب خودت برسی.
مثلاً اگر در هفتههای گذشته زمان زیادی را به مطالعهی دروس اختصاص دادی و زمان کمتری تست زدی و کیفیت یادگیری خودت رو پایین ارزیابی میکنی، میتونی در برنامهریزی هفتهی آینده زمان بیشتری رو، به تستزنی اختصاص بدی.
نکتهی مهم اینه که هر چقدر با روش ثبت سوابق مطالعاتی جلوتر میری و هر چه بیشتر سوابقت رو بررسی میکنی، به برنامهی مناسب خودت نزدیکتر میشی.
فرعیات
در برنامهی شما باید زمان کلاسها (چه مدرسه چه کلاسهای دیگر)، زمان هایی برای جبران عقب افتادگی از برنامه، زمانی برای مرور روزانه و هفتگی ، (و دیگر فعالیتهای جانبی مثل کلاس زبان یا ورزش)در نظر گرفته شده باشه.
این نکته رو در نظر داشته باشین که اگر علیرغم اختصاص دادن تایم بیشتر برای مطالعهی درسی همچنان در اون درس نتیجه نمیگیری، شاید شیوهی مطالعهی تو برای اون درس نیاز به تغییر داشته باشه.
روش مطالعه ها رو میتونین از بخش “روش مطالعه” پیدا کنین و بخونینش.